Sunday, 6 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri Terengganu


Sebenarnya...sebenarnya...dari tadi lagi Husna duk intai-intai segmen ni. Tengok macam menarik je. Ditambah pulak blogger famous yang duk anjur. Haih! Lagi berkeinginan la Husna nak join segmen ni. Tapi...tapi...Husna terfikir, ade ke blogger dari negeri Terengganu ni? Sebab Husna tak pernah terjumpa mana-mana blogger pun yang berasal dari Terengganu. Atau Husna yang rabun? Jadi, niat untuk join segmen ni dari tadi, Husna lupakan buat sementara waktu. Then tadi, tengah duk bukak group 'KELAB BLOGGER', ternampak tuan penganjur post entri senarai peserta ikut negeri masing-masing dan Husna tengok, negeri Terengganu duduk di tangga kedua teratas. Terus lah Husna menaip entri ini.
Saya Husna Alias, anok jati negeri Tranung boh!
Apa yang menarik kat negeri Terengganu? Herm~

Tempat :

  • Pulau Redang.
  • Pulau Perhentian.
  • I-city Kuala Terengganu.
  • Waterfront.
  • Pantai Batu Buruk.
  • Pasar Payang.
  • Taman Tamadun Islam.
  • Masjid Terapung.
  • Muzium Negeri.
  • Tasik Kenyir.
  • Air Terjun Sekayu.
  • dan banyak lagi.
Makanan :
  • Keropok lekor/keping.
  • Nasi dagang.
  • Ketupat sotong.
Dan last yang menarik ada di Terengganu adalah HUSNA! Kehkeh. Sape-sape hok duk Tranung tu, meh la pakat follow memfollow. Heheh. Kot-kot kekgi buleh wak gathering same ke? Guane? :D

Nak join? Klik je banner di atas itu.

TAG : AQILAH~didiey~

SUKA? TINGGALKAN KOMEN. HUSNA AKAN KOMEN POST KORANG BALIK. :)

35 orang baek hati:

Musyirah :) said...

assalamualaikum !
saya terbang dr Selangor..
*teringin nak pergi Terengganu*

http://musyirahariys.blogspot.com/2013/01/saya-blogger-dari-negeri.html

butterfly said...

oh ketupat sotong!
tibe2..teringt mkcik...
http://www.nurulazieyan.my/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

sabella mohamad said...

phew bangge jugak kite jd blogger ngr ganu . hihi

Mia Liana said...

selamat bersegmen..

cik dah faridah said...

singgah n folo dr segmen sama...

na na na teganu kiter

Pengetua Speaker Sekolah said...

kawe ore klate xleh join ke?hehe

Puteri Insyirah said...

salam.dari segmen yang sma.follow sini..follow balik taw :)
tq :)

Husnalyas said...

Musyirah : meh meh datang Terengganu meh. Terengganu mmg best. Tempat best, makanan pun best. Org nye pn baik2 sume. Hehehe :D

butterfly : mkcik ape ye kak? Husna tak paham :)

sabella : hihi. bangge op op op? :D

Mia Liana : Terima kaseh kak :D

cik dah faridah : dah follow cik dah :)

Pengetua Speaker : buleh sangak! hehehe

Puteri Insyirah : waalaikumsalam. sy follow awk balik :)

SD said...

Assalamualaikum.. dari segmen yang same.. negeri yang same. dtg mengfollowkan diri ke blog ni.. jemput ke blog sy :D

http://superdreamland.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-by-apit.html

miss zerocinta said...

saya dh follow sini

saye org teganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

btw , nice blog :]

Mohd Lokman Bin Ramli said...

bereh boh..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Riedaffya ibrahim said...

salam sis...org ganu gak ke...akak pon sama..tp x join segmen pon..

Nurul Nasuha said...

dah follow sini..
dari segmen sama..
http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

bazilah abu hassan said...

hoh. saye sek2 ganu jugok. meh la jalan Pulau Rusa. Buleh shopping DesaMurni. done follow~
http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Husnalyas said...

SD : waalaikumsalam. bereh bereh. sy follow SD :D

miss zerocinta : yeay! orang Terengganu jugok. hehe. saye follow awok :D

Mohd Lokman Bin Ramli : waalaikumsalam salam sejahtera :)

Riedaffya : waalaikumsalam kak. saye orang ganu gok. hehe. olo kak, meh r join skali segmen ni. wat koho ramai sek ganu kite. hehehe

Nurul Nasuha : saye follow awk :)

Bazilah abu hassan : haha. bereh bereh. meh la jalan padang midin. :D

rodiyatul akmar said...

singgah sini , from the same segmen :D done follow awak btw nice blog :D

salam perkenalan :)

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah lama FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

siti fatima Arifin said...

Dah join baru tahu kan yang blogger Tganu nie ramai rupanya. Kita tak tahu jer. hehe salam perkenalan.

nak tahu apa lagi yang menrik di Tganu bleh jenguk sini jap...

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

♫ si kecik pendek ♫ said...

sy pungg org ganu gakk .. follow yer . http://ieradomoyahoo.blogspot.com

Nasuha said...

Salam sejahtera. sy dtg dr segmen yang sm. salam perkenalan :)

Husnalyas said...

rodiyatul akmar : done follow awk jugak. thanks and salam p'kenalan dari saya :)

Engku Muzahadin : terima kasih sudi singgah :)

siti fatima arifin : a'a. bile dah join baru tau blogger terengganu ni ramai. hehe. salam perkenalan jugak :D

si kecik pendek : hai geng ganu kite. hehe :D

Nasuha : salam perkenalan :)

deno said...

org tagnu singgoh sambil folow sekali! tganu memang beh! ^^

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Yaya LaRh said...

Dari Ngeri sembilan datang ke Ganu , Harap Ganu sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Fizi Zaidi said...

salam..dr pantai timur juga

dr segmen yang same..
dah follow..follow balik ya

http://kakikerja.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Husnalyas said...

deno : Time kaseh sudi singgah dan follow :D

Yaya Larh : sudi sangat-sangat. hehehe

Fizi Zaidi : waalaikumsalam. sek ganu kite lah :D

♔ Cahaya Permata ♔ said...

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Husnalyas said...

Cahaya Permata : Thanks :)

Cik Aichrah : eh. jiran la kite. hehe.

Secret Of Shaila said...

Salam..^^
Singgah dari segment yang sama..^^ saya dari SELANGOR^^

http://secretofshaila.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.htm

Seneorita Baharin said...

Salam..dr segmen yg sama..kte dr penang.. ;) btw singgah n follow u dear.

http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

QasehnyaRania said...

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

salam kenal dari ciksu:D
singgah dari segmen yang sama..
dari kedah

i follow ;D

yeen miscelivious said...

hai.. assalamualaikum..
yeen dtg dari segmen yang sama
jom terjah ke nogori plk :)
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

♥Farhana♥ said...

dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

Husein Rider said...

Laaa.. org ganu rupenye... same la kita.. ganu gop

Noor Najwa said...

assalam..dtg dri nger yg sama...senyum sokmo..follow sini

http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

 

All Right Reserved | Copyright 2013 © Husna Alias. Designed by Izyanyancinnamon